Naslovnica VIJESTI INFO NOVI PROJEKTI TAEKWONDO KLUBA VICTORY

NOVI PROJEKTI TAEKWONDO KLUBA VICTORY

392

Najmlađe članove Taekwondo kluba „Victory“ posjetili smo na na jednom od redovnih treninga koji se održavaju u Osnovnoj školi „Mirsad Prnjavorac“ u Vogošći. Ovaj perspektivni klub pokrenuo je i „taekwondo vrtić“ koji pohađaju djeca uzrasta do 6 godina a koji prilikom naše posjete nisu krili svoje uzbuđenje i borbenost. Pored mališana i onih nešto starijih koji treniraju u ovom klubu, naša sagovornica Lamija Alić, trenerica „Viktorijanaca“, otkrila nam je da su pokrenuli novi projekat pod nazivom „Rekreativci“.
„Rekreativci“ je projekat koji je namijenjen svim ženama koje se žele baviti fitnesom, relaksirati se i družiti sa ostalim članicama. Treninzi rekreativne grupe održavaju se u prostorijama Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“ ponedjeljkom i petkom od 20:20 do 21:20.
Članovi Taekwondo kluba „Victory“ koji su i do sada ostvarili mnogobrojne zapažene rezultate na takmičenjima, uveliko se pripremaju za nove predstojeće turnire. Prvi od njih je Ilidža Open koji se održava 16.novembra, nakon čega slijede turniri u Zagrebu, Splitu i u Švicarskoj. Svi oni koji su zainteresirani da se okušaju u ovoj drevnoj, borilačkoj vještini, mogu se upisati dolaskom na neki od treninga koji se održavaju u Semizovcu, Vogošći i na Kobiljoj Glavi. Više informacija o terminima možete pronaći na Facebook stranici kluba.