Naslovnica VIJESTI INFO NOVE ELEKTRONSKE ZDRAVSTVENE KARTICE KORISNICIMA ĆE BITI DOSTAVLJENE NA KUĆNU ADRESU

NOVE ELEKTRONSKE ZDRAVSTVENE KARTICE KORISNICIMA ĆE BITI DOSTAVLJENE NA KUĆNU ADRESU

223

Nakon što je Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZOKS) objavio spisak osiguranih osoba kojima su izrađene elektronske zdravstvene legitimacije te ih je određeni broj građana već preuzeo, iz Zavoda ističu da je došlo do greške pri njihovom štampanju te da će biti izrađene nove legitimacije.

Naime, na zdravstvenim karticama Zavoda zdravstvenog osiguranja KS potkrala se greška koja se tiče grba Kantona Sarajevo.

Iz ZZOKS obavještavaju građane Kantona Sarajevo da je pri izradi elektronskih zdravstvenih kartica za osigurane osobe došlo do tehničke greške koja se odnosi na izgled grba Kantona Sarajevo.

“Svim osiguranim osobama koja su u međuvremenu preuzele elektronske zdravstvene kartice osigurat će se nove bez naknade te će blagovremeno biti zamijenjene”, navode iz ZZOKS.  Nove elektoronske kartice korisnicima će biti dostavljene na kućnu adresu.

U prvoj seriji je isporučeno blizu 20.000 elektronskih zdravstvenih kartica, koje će biti blagovremeno zamijenjene.

Inače, uvođenje elektronskih kartica se najavljuje već godinama, kako u Kantonu Sarajevo, tako i u Federaciji Bosne i Hercegovine. Riječ je o kapitalnom projektu u zdravstvu s mnogim prednostima, a samo neke od njih su da pacijenti više ne moraju ići ovjeravati knjižice, čekati u redovima te da će se povećati efikasnost zakazivanja pregleda kod ljekara.