Naslovnica VIJESTI INFO NEPROPISNO PARKIRANJE, STRESNA SVAKODNEVNICA VOGOŠĆANA

NEPROPISNO PARKIRANJE, STRESNA SVAKODNEVNICA VOGOŠĆANA

188

Parkiranje u Vogošći  na način da se vozila ostavljaju  na mjestima gdje se to ne bi smjelo činiti, česta je pojava.  Parkiranje na zelenim površinama,  direktno na saobraćajnicama,  ulazima  u haustore, ispred škola je nešto što se viđa svakoga dana.  Činjenica je da postoji potreba za novim parking mjestima i na tome se radi, ali opravdanja za nepropisno parkiranje nema niti može biti.

Policijski službenici svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavaju i sankcionišu takve prekršaje, što nam je potvrdio pomoćnik komandira u PS Vogošća Damir Husejnović.

Posebno je nekorektno i treba kažnjavati vozače koji zbog privatnih obaveza ostave automobile na saobraćajnici i plaćaju račune ili obavljaju kupovine, mišljenja su naši sugrađani koje smo anketirali na ulicama Vogošće.

U FBiH kazna za nepropisno parkiranje vozila iznositi 40 KM, ukoliko se plati odmah ili najkasnije za sedam dana kazna je 20 KM, a ukoliko se ne plati u predviđenom roku i zakašnjenje je do deset dana plaća se 60 KM.