Naslovnica VIJESTI INFO NASTAVNIK JASMIN ŽIGIĆ O ONLINE NASTAVI: PREPREKE SU UGLAVNOM PREVAZIĐENE

NASTAVNIK JASMIN ŽIGIĆ O ONLINE NASTAVI: PREPREKE SU UGLAVNOM PREVAZIĐENE

695

Uvođenje online nastave u početku je  bio težak korak i za đake i nastavnike. Da je sada to mnogo funkcionalnije potvrdio nam je i nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja u OŠ „Porodice ef. Ramić“ Jasmin Žigić. On je kazao da bi online nastava funkcionisala za nju se treba detaljno pripremiti, a kako nas okolnosti nisu pitale, u samo nekoliko dana bilo je potrebno organizovati se  i krenuti s novim načinom rada. U početku je bilo najviše problema tehničke prirode, ali situacija se ubrzo stabilizovala.

Nastavnik Žigić je kazao da je veoma teško vježbe u fiskulturnoj sali zamijeniti nekim drugim načinom. Online nastava podrazumijeva da učenici rade puno više samostalno nego prije. Tu treba uvažiti različite sposobnosti kod učenika. Vježbe se đacima šalju video klipovima i oni su veoma aktivni u komunikaciji na času.

Direktor škole u Semizovcu Šemso Pačariz pohvalio je saradnju na relaciji učenik-nastavnik-roditelj i izrazio nadu da će umjesto online nastave u narednoj školskoj godini đaci opet biti u školskim klupama.