Naslovnica VIJESTI INFO NAČELNIK EDIN SMAJIĆ SA SARADNICIMA OBIŠAO RADOVE NA UTOPLJAVANJU OBJEKTA OŠ...

NAČELNIK EDIN SMAJIĆ SA SARADNICIMA OBIŠAO RADOVE NA UTOPLJAVANJU OBJEKTA OŠ “PORODICE EF. RAMIĆ”

248

U sklopu Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP za implementaciju projekta “Zeleni ekonomski razvoj – Povećanje energetske efikasnosti u javnom sektoru u BiH”, UNDP, resorno ministarstvo Kantona Sarajevo i Općina Vogošća zajednički imlementiraju projekat povećanja energetske efikasnosti u OŠ “Porodice ef. Ramić” u Semizovcu.

Projekat čija je ralizacija u toku već dva mjeseca odnosi se na sljedeće radove: termoizolacija vanjskih zidova, sanacija i termoizolacija ravnog krova, termoizolacija stropa i tavanskog djela objekta, ugradnja novog gasnog kondezacionog kotla automatske sigurnosne regulacije, ugradnja novih cirkulacionih pumpi, novih balansirajućih ventila, ugradnja radijatorskih ventila kao i intervencija na cijevnoj mreži.

Tim povodom je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zajedno sa saradnicima obišao školu gdje se izvode završni radovi na utopljavanju. Prilikom posjete Šemso Pačariz, direktor OŠ  „Porodice ef. Ramić“ upoznao je načelnika sa dinamikom izvođenja radova i zahvalio načelniku Smajiću na podršci koju ova lokalna zajednica pruža iako osnovno obrazovanje nije u njenoj nadležnosti.

Vrijednost projekta je 561.063,27 KM, od čega UNDP i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo isti finansiraju sredstvima u visini od 461.063,27 KM, a Općina Vogošća sa 100.000,00 KM.

 

Načelnik Smajić je najavio da će u narednom periodu biti  implementiran projekat pristupnog puta i mosta sa istočne strane u odnosu na školu čime bi se upotpunosti riješio problem pješaka i motornih vozila, kao i lokalni put koji će prolaziti rubom Industrijske zone i ulaziti u naselje Poturoviće, tako da će djeca koja dolaze sa ovog područja imati bezbjedan put do škole.