Naslovnica VIJESTI INFO NA TENISKIM TERENIMA GTA U HOTONJU USPJEŠNO SE ODVIJA ŠKOLA TENISA

NA TENISKIM TERENIMA GTA U HOTONJU USPJEŠNO SE ODVIJA ŠKOLA TENISA

50

Teniska akademija GTA smještena je u Hotonju. Nudi odlične uslove za organizovanje turnira svih uzrasnih kategorija. Također ima uslove za učenje, zabavu, kvalitetan i ozbiljan rad od najmlađih do najstarijih uzrasnih skupina. Iza sebe GTA akademija ima mnogobrojne turnire koji su organizovani na njihovim terenima, a najznačajniji je svjetski turnir koji se održao u mjesecu maju koji je imao nagradni fond 15.000 $. Mlade tenisere posjetili smo na treningu gdje smo se uvjerili u gore navedeno.

40 članova redovno trenira na terenima GTA akademije koja nudi školu tenisa za sve uzraste. Sa njima rade stručni treneri sa znanjem, iskustvom, ali i sa pedagoškim i individualnim pristupom. Ova akademija raspolaže sa dobrom infrastrukturom, četiri zemljana terena sa jednim centralnim, te dva terena u dvorani. Svake godine na teniskim terenima u Hotonju održava se besplatna škola za nove polaznike. Ovo je prilika da se djeca upoznaju sa ovim sportom. Trenerice Džejla i Emina istinski se trude da djeci približe ovaj sport. Za one najmlađe one kroz igru rade sa djecom, a sve sa ciljem da oni zavole „bijeli sport“. Trenerica Emina istakla je da djeca pokazuju potencijal što dokazuju ostvarenim rezultatima na turnirima.

Po svemu sudeći na teniskim terenima Gabeljić će i naredne godine biti organizovano nekoliko svjetkih turnira, a sve u cilju promocije Općine Vogošća, grada i države Bosne i Hercegovine.