Naslovnica VIJESTI INFO NA JEZERU LAĐENICA ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR “MUSTAFA KRATOVAC MUJKE”

NA JEZERU LAĐENICA ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR “MUSTAFA KRATOVAC MUJKE”

162

Na jezeru Lađenica održan je Memorijalni turnir u ribolovu „Mustafa Kratovac Mujke“ u disciplini ulov ribe udicom na plovak, a organizator je bilo Sportsko ribolovno društvo Vogošća. S obzirom na kišno vrijeme ulov je bio manji u odnosu na prošle godine, ali je bitno da su se ribari okupili i družili. U konkurenciji 16 takmičara najbolji su bili Safet Hamzić koji je upecao 880 grama, Almir Jahijagić 360, a Kemal Smajić 1950 grama.

Porodici Kratovac mnogo znači što se na ovakav način čuva spomen na Mustafu koji je bio dugogodišnji član SRD Vogošća. Njegova kćerka Alma Kratovac sa posebnom emocijom svake godine doživljava ovaj memorijal koji nosi ime po njenom rahmetli ocu. Almin sin ponosno nosi ime svoga rahmetli dede.

Dolovac se zahvalio SRD Sarajevo 1906 koje im je ustupilo stazu, kao i predsjedavajućem općinskog vijeća Vogošća Avdi Gljivi i njegovom zamjeniku Aliji Gluhoviću koji su najboljim dodijelili pehare i zahvalnice. Učesnici su nastavili druženje uz ručak u nadi da će se i narednih godina okupljati istim povodom.