Naslovnica VIJESTI INFO MUNIBA ABADŽIJA USPJEŠNA VOGOŠĆANSKA POLJOPRIVREDNICA

MUNIBA ABADŽIJA USPJEŠNA VOGOŠĆANSKA POLJOPRIVREDNICA

122

Muniba i Omer Abadžija iz naselja Kamenica u MZ Gora poljoprivrednom proizvodnjom se bave duže od četiri decenije. Trenutno na svom imanju imaju tri plastenika čija je ukupna površina oko 300m2. Uzgajaju skoro sve sezonske kulture, povrće je kvalitetno, a i cijene su pristupačne tako da se dosta proda kod kuće, dok se određene količine nađu na pijaci na Ciglanama.

Posla uvijek ima, ali ovakvi primjeri pokazuju da je bez obzira na sve poteškoće, isplativo baviti se ovakvom djelatnošću, ali se mora obezbijediti kvalitet jer to kupci znaju prepoznati. Prilikom posjete ovoj ljubaznoj porodici Muniba nam je rekla da značajnu pomoć vogošćanskim poljoprivrednicima pruža Općina Vogošća.

Bez obzira na brojne poslove koji se svakodnevno obavljaju na imanju Abadžija Munibi ostane dovoljno vremena da u svakom kutku zasadi i poneki cvijet. Omiljene su joj ruže, hadžibeg, đurđini, a također uzgajaju i grođže, maline, jagode, arojinu i druge vrste voća. Muniba je pozvala sve zaintersovane da ih posjete u Kamenici i da „svojom rukom uberu ono šta žele“.