Naslovnica VIJESTI INFO MUHAMED I EMINA MRKONJIĆ USPJEŠNI U PLIVANJU

MUHAMED I EMINA MRKONJIĆ USPJEŠNI U PLIVANJU

656

Vogošća svakim danom potvđuje da je rasadnik talenata. Naime, u svim sportovima prave se izvanredni rezultati. Tako su Muhamed i Emina Mrkonjić uspješni u plivanju. Brat i sestra već dugo bave se ovim sportom. Trenutno nastupaju za Plivački klub Fliper. Muhamed je trinaestogodišnji dječak koji je prije plivanja trenirao fudbal, košarku i atletiku. Osvajač je tri medalje u plivanju, a učestvovao je na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima.

Emina ima 10 godina, kao petogodišnjakinja zavoljela je plivanje. I ona je uspješna u ovom sportu. Mnogo medalja je osvojila, a lijepo se osjeća trenirajući ovaj olimpijski sport.

Sigurno da je plivanje kao sport u ekspanziji. Razlog tome je Bosna i Hercegovina rasadnik talenata, a i zbog sjajnih rezultata Lane Pudar. Kako su istakli pratili su njene nastupe i ponosni su na nju.

Najveća podrška su im roditelji Ermin i Sabina Mrkonjić, kao i prijatelji i treneri Edvin Teskeredžić i Ajdin Bektaš. Možda baš Muhameda i Eminu za nekoliko godina budemo pratili na na nekim od velikih takmičenja i da baš oni obraduju Bosnu i Hrecegovinu kao što je to uradila i Lana Pudar.