Naslovnica VIJESTI INFO MNK SAJMIR VOGOŠĆA I OVE GODINE OSVAJAČ MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2022“

MNK SAJMIR VOGOŠĆA I OVE GODINE OSVAJAČ MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2022“

195

U finalnoj utakmici MNK Sajmir Vogošća je bio bolji od Volkswagena d.o.o. rezultatom 6:4. Hrvat i Bešlija su bili precizni za vodstvo Sajmira 2:0. U drugom poluvremenu prednost je povećao Bešlija, a Srna je smanjio na 3:1 pogotkom u 22.minuti. Do kraja su za Sajmir još pogađali Slamnik, i Fatić, a za Volkswagen u strijelce su se upisali Neretljak, Salić i još jednom Srna za konačnih 6:4 i pobjedu Sajmira koji je odbranio titulu najbolje ekipe.

U utakmici za treće mjesto između Orahovog Brijega ZAMM MC i SŠC Vogošća nakon preokreta „Srednjoškolci“ su slavili pobjedu i osvajanje trećeg mjesta. Orahov Brijeg je preko Ibrahimovića i Merdanovića došao do vodstva od 2:0. Smanjio je Idir, a u drugom poluvremenu je isti igrač bio precizan za 2:2. Pobjednički pogodak za SŠC postigao je Zolota u finišu utakmice.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Aldin Neradin iz ekipe Volkswagen, iz iste ekipe najbolji strijelac bio je Muamer Srna sa 9 postignutih pogodaka. Za najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira proglašen je Erdin Ramić iz ekipe MNK Sajmir Vogošća.

Na završnici turnira odigrana je i revijalna utakmice između ŽNK Vogošća i ženske selekcije FK Sarajevo. U odigranih 40.minuta Sarajevo je bilo bolje rezultatom 4:1. Na ovogodišnjem turniru je učestvovalo 24 ekipe, a bio je pozivnog karakreta. Organizatori su bili Općina Vogošća i JOB Unija Veterana Općine Vogošća. Inače turnir se igra 24.godine u povodu Dana reintegracije Općine Vogošća.