Naslovnica VIJESTI INFO MNK SAJMIR GREEN SERVIS OSVAJAČ MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2023“ – TRI VEZANE...

MNK SAJMIR GREEN SERVIS OSVAJAČ MALONOGOMETNOG TURNIRA „VOGOŠĆA 2023“ – TRI VEZANE TITULE, PEHAR U TRAJNOM VLASNIŠTVU

412

U finalnoj utakmici MNK Sajmir Green servis je nadigrao ekipu Square Vog auto rezultatom 1:0, tako da je i ove godine osvojio turnir. Prvih 20.minuta mreže su mirovale, iako su ekipe imale po nekoliko dobrih prilika. U drugom poluvremenu uz nekoliko pokušaja Amar Šišić je bio precizan u 31.minuti za 1:0. Do kraja finalnog meča rezultat se nije mijenjao, tako da su igrači Safeta Kožljaka imali razloga za slavlje. S obzirom da im je ovo treći osvojeni turir oni su dobili prelazni pehar u trajno vlasništvo.

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru zauzela je ekipa Orahov Brijeg ZAMM MC koja je bila bolja od FK Unis rezultatom 7:6 boljim izvođenjem penala. Zukić je doveo ekipu Orahovog brijega u vodstvo u finišu prvog dijela. U nastavku Sućeska je pogodio za izjednačenje u 25.minuti. Isti igrač je bio strijelac za preokret i vodstvo Unisa dvije minute poslije. U 29.minuti Sućeska je poslao loptu u svoju mrežu za 2:2, a onda je Zukić bio precizan za novo vodstvo Orahovog brijega. Konačnih 3:3 postavio je Ahmetović. Treće mjesto osvojila je ekipa Orahovog Brijega ukupnim rezultatom 7:6 nakon penala.

Pored ovih utakmica odigrana je i revijalna utakmica dječaka Unisa i Ozrena 2011.godišta. U odličnoj predstavi mladih nada Vogošće Unis je pobijedio rezultatom 2:1. Golove za pobjedničku ekipu postigli su Halilčević i Muminović, a za Ozren je bio precizan Zukić.

Najbolji strijelac turnira bio je Eldar Korjenić iz ekipe Sajmir, a iz iste ekipe Amar Šišić proglašen je za najboljeg igrača. Kao i prošle godine najbolji golman bio je Aldin Neradin koji je nastupao za Square Vog auto.

Organizatori turnira bili su JOB Unija veterana Vogošća i Općina Vogošća. I ove godine turnir je protekao u najboljem redu, uz mnoštvo dobrih poteza i golova. Na 25.jubilarnom malonogometnom turniru „Vogošća 2023“ nastupilo je 26 ekipa. Organizatori su ove godine uveli nekoliko promjena što se pozitivno odrazilo na kvalitet utakmica. Turnir se igrao se u povodu Dana reintegracije Općine Vogošća.