Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINSKI NAČELNIK EDIN SMAJIĆ ODRŽAO SASTANAK SA MINISTROM ŠEMSUDINOM DEDIĆEM I DIREKTOR...

OPĆINSKI NAČELNIK EDIN SMAJIĆ ODRŽAO SASTANAK SA MINISTROM ŠEMSUDINOM DEDIĆEM I DIREKTOR AGENCIJE ZA VODNO PODRUČJE RIJEKE SAVE SEJADOM DELIĆEM

181

Općinski načelnik Edin Smajić danas je razgovarao sa federalnim ministrom poljoprivrede Šemsudinom Dedićem i direktorom Agencije za vodno područje rijeke Save Sejadom Delićem o  temama vodoprivrede i poljoprivrede na području općine Vogošća. Na sastanku je dogovorena saradnja kao i uređenje korita rijeke Bosne u Svrakama i naselje Nova Željeznička stanica u dužini 1,5 kilometar.  Nakon što se usvoji plan biće izdvojeno oko 600.000 KM. Pored vodotoka, razgovarali su o pomoći u vezi sa zbrinjavanjem otpadnih voda, dogovorena je intenzivnija saradnja i kroz nekoliko spremnih projekata očekuju da će se uklopiti u sredstva. Direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sejad Delić kazao je da je veoma bitno što je načelnik riješio imovinsko pravne odnose, samim tim riješeno je i uređenje korita.

Nakon sastanka obišli su lokalitet u Svrakama gdje će se prvo raditi uređenja korita rijeke Bosne, a pored toga uređivat će se i ostale kritične dionice.