Naslovnica VIJESTI INFO “MERHAMET” TRADICIONALNO I OVE GODINE PROVODI AKCIJE “BOSANSKI KURBAN” I “KURBANI U...

“MERHAMET” TRADICIONALNO I OVE GODINE PROVODI AKCIJE “BOSANSKI KURBAN” I “KURBANI U MEKKI I AUSTRALIJI”

57

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, tradicionalno, i ove godine organizuje  akcije “Bosanski kurban” i akciju “Kurbani u Mekki i Australiji”.  Na ovaj način se obezbjeđuje meso za “Merhametove” javne kuhinje u kojima se svakodnevno hrani 8.000 socijalno ugroženih građana BIH. Istovremeno se pomažu  poljoprivredni proizvođači, povratnici, nezaposleni demobilisani borci, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugroženi građani Bosne i Hercegovine.

Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u svim regionalnim i osnovnim odborima „Merhameta“ širom Bosne i Hercegovine te u sjedištu Društva u Sarajevu.

Cijena za domaći kurban iznosi 390 KM, za kurban iz Meke i Australije iznosi 290 KM. Prema riječima Hasana Šabića sekretara OO Merhameta Vogošća ove godine imaju više uplata. Napominje da se kurbani još uvijek mogu uplatiti jer akcija traje do 8 jula. Također, Merhamet će sutra korisnicima podjeliti prehrambene pakete i na taj način uljepšati Bajram onima koji su socijalno ugroženi a takvih je nažalost mnogo.