Naslovnica VIJESTI INFO MATURANTI OŠ “IZET ŠABIĆ” SU ZADNJI DAN ŠKOLE OBILJEŽILI NA SIMBOLIČAN NAČIN

MATURANTI OŠ “IZET ŠABIĆ” SU ZADNJI DAN ŠKOLE OBILJEŽILI NA SIMBOLIČAN NAČIN

109

OŠ „Izet Šabić “ u Hotonju ove godine ispraća 47. maturanata. Uprkos tome što su nastavu pohađali u uslovima pandemije koronavirusa, svoje osnovno školovanje su priveli kraju. Tim povodom posjetili smo ovu školu i razgovarali sa direktorom Medžidom Haskovićem koji je također pomenuo da pored maturanata, danas završavaju i učenici prvih razreda ovu školsku godinu. Direktor Hasković se nada da će kriteriji u daljem školovanju biti u koristi učenika, s obzirom na to da su učenici zbog epidemiološke situacije, nastavu pohađali online putem.


Prilikom naše posjete ovoj školi, zatekli smo maturante koji su danas, zadnji dan škole obilježili na simboličan način. Zadnji dan škole su odlučili da se okupe ispred škole, u bijelim majicama na koje su se jedni drugima potpisivali za uspomenu, a pored toga su iznenadili svog razrednika i uručili mu poklon u znak zahvalnosti. Kažu da će im ova škola ostati u lijepom sjećanju.
Direktor Medžid Hasković ističe da je ovo bila vrijedna i uspješna generacija maturanata te im je poželio mnogo sreće i uspjeha u daljem školovanju .