Naslovnica VIJESTI INFO MANIFESTACIJA „ZNANJEM GRADI BIH“: LEJLA OMEROVIĆ POBJEDNICA TAKMIČENJA IZ MATEMATIKE

MANIFESTACIJA „ZNANJEM GRADI BIH“: LEJLA OMEROVIĆ POBJEDNICA TAKMIČENJA IZ MATEMATIKE

512

Perzijsko-bosanski koledž u Lješevu u povodu 25.novembra Dana državnosti BiH petnaesti put za redom organizovao je manifestaciju „Znanjem gradi BiH“. Kao i prethodnih godina takmičenje je organizovano za učenike završnih razreda osnovnih škola iz predmeta Bosanski jezik i književnost i Matematika.
U konkurenciji 19 škola iz svih krajeva Bosne i Hercegovine nastupili su i osnovci iz Vogošće. Najviše uspjeha imala je Lejla Omerović, učenica OŠ „Mirsad Prnjavorac“, koja je na takmičenju iz Matematike podijelila prvo mjesto sa Ilmom Čeljo iz OŠ „Grbavica II“. Treće mjesto pripalo je Asji Ćatić iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ iz Sarajeva.
Na takmičenju iz Bosanskog jezika i književnosti nagrade su pripale Sukejni Hodžić (OŠ „Đulistan“ Ilijaš), Irmi Emšo (OŠ „Kiseljak 1“ Bilalovac) i Ilmi Kovačević (OŠ „Hasan Kikić“ Olovo).
Nakon zbira svih rezultata Osnovnoj školi „Mirsad Prnjavorac“ pripalo je drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji. Najbolji su bili učenici OŠ „Musa Ćazić Ćatić“ iz Sarajeva dok je treće mjesto pripalo OŠ „Grbavica II“ Sarajevo.