Naslovnica VIJESTI INFO LEJLA TANOVIĆ: KAD SU REZULTATI TU ONDA NIŠTA NIJE TEŠKO

LEJLA TANOVIĆ: KAD SU REZULTATI TU ONDA NIŠTA NIJE TEŠKO

74

Četverostruka balkanska prvakinja i najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović, nedavno je osvojila 6.mjesto u Italiji na maratonu Svjetske biciklističke federacije. To je ujedno bila i njena najduža utrka ikada, u dužini od 123 kilometra i 3.500 metara visinskog uspona sa vremenom od 5 sati i 52 minute, koja važi za jednu od najtežih u Evropi. Trenutno je 12. biciklistkinja svijeta i dobitnica je priznanja Olimpijskog komiteta BiH za vrhunski sportski rezultat u 2020.godini. Nedavno je osvojila i  prvo mjesto na maratonu u Češkoj. Prošli vikend je također osvojila 1.mjesto na državnom prvenstvu u Trebinju. Takmičenja su bila veoma izazovna i najveće prepreke su joj  bile vremenski uslovi, ali kako kaže naša Lejla „ Kad su rezultati tu, onda ništa nije teško. “

Nakon utrke u Italiji, našu takmičarku očekuje nastup na Balkanskom prvenstu, na kojem je jedna od glavih favoritkinja da odbrani balkansku titulu. Tanović je do sada četiri  puta za redom osvajala balkansko prvenstvo, a sigurno da će poseban motiv osvajanje svoje pete uzastopne titule biti pred domaćom publikom.

Ovogodišnje izdanje balkanskog prvenstva se održava u Bihaću u organizaciji Biciklističkog saveza BiH i Biciklističkog kluba „Daj krug“. Lejli želimo mnogo sreće i uspjeha na svim narednim takmičenjima.