Naslovnica VIJESTI INFO KUGLAŠI VOGOŠĆE SE PRIPREMAJU ZA NOVU SEZONU U PRVOJ LIGI FBIH

KUGLAŠI VOGOŠĆE SE PRIPREMAJU ZA NOVU SEZONU U PRVOJ LIGI FBIH

74

Kao i svi drugi sportski klubovi u našoj zemlji i vogošćanski kuglaši nakon što su obustavili treninge zbog epidemije korona virusa u aprilu i maju, trenažnom procesu su se vratili i priremaju se za narednu sezonu. Predsjednik kluba Jasmin Kasumović kaže da su svoje treninge prilagodili propisanim epidemiološkim mjerama.

Već nekoliko godina nastoji se podmladiti ekipa i za sve koji žele trenirati kuglanje vrata kluba su otvorena. Prije dvije godine u klub je došao mladi Faris Kerla, koji je nakon što je sa razredom prisustvovao jednom od treninga vogošćanskih kuglaša odlučio da im se priključi. Sedamnaestogodišnji Amsal Velagić najmlađi je član kluba i tu je tek jednu godinu. Amsal kaže da kuglanje nije tako lagan sport. Iako kratko trenira učestvovao je na nekim turnirima, koje je iskoristio da vidi što više iskusnijih kuglaša na djelu. On još uvijek usavršava svoju tehniku.
Kuglaški klub Vogošća treninge održava u kuglani KSC Vogošća gdje kuglaši usavršavaju formu za narednu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH.