Naslovnica VIJESTI INFO KORISNICI POMOĆI HO MERHAMET VOGOŠĆA OBAVEZNI OBNOVITI POTREBNU DOKUMENTACIJU

KORISNICI POMOĆI HO MERHAMET VOGOŠĆA OBAVEZNI OBNOVITI POTREBNU DOKUMENTACIJU

207

Ekonomska kriza, male plaće i penzije te nezaposlenost glavni su razlog zašto još uvijek određeni broj stanovnika u našoj zemlji  koristi usluge humantiarnih organizacija.  Na evidenciji HO Merhamet u Vogošći upisano je 77 porodica, uglavnom višečlanih bez ikakvih primanja ili su njihova primanja minimalna. Svi registrovani korisnici perodično su dužni obnoviti potrebnu dokumentaciju i dostaviti u prostorije Merhameta koje se nalaze u Ulici PO Zvijezda br. 38. Krajnji rok za ovu godinu je 30. april.

Fokus rada Merhameta odnosi se na socijalnu skrb za ugrožene i bolesne osobe. Prikupljanje i raspodjela humanitarne pomoći, posebno u mjesecu Ramazanu jedan je od najvažnijih zadataka Merhameta. Kao i ranijih godina i ove godine će se realizovati tradicionalne aktivnosti Bosanski i Australijski kurban.

Što se tiče ostalih humanitarnih aktivnosti u Merhametu se provode periodično.  Osim korisnika koji žive sami, pomoć primaju i porodice koje nemaju mogućnosti da zadovoljavaju osnovne egzistencijalne potrebe i u nezavidnoj su situaciji kada moraju potražiti ovakvu pomoć. Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet ove godine je obilježilo 105. godišnjicu svog postojanja.