Naslovnica VIJESTI INFO KONFERENCIJOM “SARAJEVO TECHLAB” BH TELECOM OBILJEŽIO DAN KOMPANIJE

KONFERENCIJOM “SARAJEVO TECHLAB” BH TELECOM OBILJEŽIO DAN KOMPANIJE

326

Već 14 godina 5.septembar obilježava se Dan kompanije BH Telecom, a ovaj datum predstavlja godišnjicu od telekomunikacijske deblokade Bosne i Hercegovine i početka korištenja međunarodnog koda 387 dodijeljenog BiH od strane Međunarodne telekomunikacione unije.
Tom povodom kompanija svake godine pripremi niz aktivnosti za svoje korisnike, partnere i zaposlenike. Ove godine je Dan vodećeg bosanskohercegovačkog operatora obilježen organizacijom prve poslovno-tehnološke konferencije BH Telecoma „Sarajevo TechLab“ koja je održana danas u hotelu Swissotel u Sarajevu.
Po završetku konferencije za predstavnike medija je upriličena press konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti koje je BH Telecom realizirao tokom 2019. godine kao i zaključci sa održane konferencije “Sarajevo TechLab”. Također, najavljene su aktivnosti koje kompanija planira realizirati u narednom periodu.
Medijima su se obratili Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma i Elvedin Kanafija, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja.

Konferencija “Sarajevo TechLab” organizovana je s ciljem razmjene mišljenja i iskustava sa poslovnim partnerima i velikim korisnicima na temu digitalne tranformacije, kao i utvrđivanje vizije i pravca onoga što nas očekuje kao društvo koje počiva na digitalizaciji svih životnih aspekata, a posebno poslovanja u modernom dobu. Konferenciju je otvorio Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, a prisustvovalo je oko 300 učesnika iz ICT kompanija, vladinog i realnog sektora, regulatora i akademske zajednice kao važnih učesnika stvaranja poslovnog ambijenta za realizaciju digitalizacije i kreiranje digitalnog društva u BiH.
Kako je zaključeno na zatvaranju konferencije Sarajevo TechLab, digitalna agenda BH Telecoma podrazumijeva tehnološki razvoj usmjeren ka omogućavanju ultrabrze kompanije, neovisno od prenosne tehnologije, i viruelizaciju mrežnih funkcija u cilju efikasnog ustupanja resursa BH Telecoma prema partnerima i korisnicima, uz poštivanju svjetskih sigurnosnih normi i standarda.
“Kako je najavljeno danas na konferenciji ‘Sarajevo TechLab’, BH Telecom se značajno otvara prema start up tržištu s javnim pozivom od 100.000 KM za najbolja inovativna rješenja i projekte. Ovo je prvi korak, a uvjeren sam da će BH Telecom tokom 2020. godine izgraditi BH Telecom start up platformu kao jednu tačku za nove poslovne inicijative, inovacije i poslovna rješenja”, izjavio je Sedin Kahriman.