Naslovnica VIJESTI INFO KMN VOGOŠĆA: DVOSTRUKA KRUNA NA TURNIRU U FOJNICI

KMN VOGOŠĆA: DVOSTRUKA KRUNA NA TURNIRU U FOJNICI

81

Proteklog vikenda članovi Kluba malog nogometa Vogošća nastupili su na turniru u Fojnici koji je održan u povodu Dana državnosti BiH. Na turniru su nastupile dvije ekipe kluba i obje su u svojim konkurencijama završile kao prvoplasirane.
U subotu 20. novembra nastupila je generacija 2009/2010. U četiri odigrane utakmice zabilježili su isto toliko pobjeda i osvojili pobjednički pehar. O njihovoj dominaciji dovoljno govori činjenica da su postigli 29 golova a njihova mreža se nije zatresla nijednom.
Dan kasnije isti uspjeh ponovila je i generacija 2007/2008. Ubjedljivim pobjedama prošli su grupni dio takmičenja i u finalnom meču boljim izvođenjem penala krunisali su dobru igru i osvojili prvo mjesto.


Nastup u Fojnici upotpunile su i pojedinačne titule najboljih golmana u obje konkurencije.
Predpioniri (2009/2010) pobjedničku seriju iz Fojnice nastavili su i u nedjelju. Pobjedom od visokih 9:0 protiv Škole fudbala Juve u prvenstvu ovjerili su titulu jesenjeg prvaka.
Za ove dječake uskoro počinje „Zimska liga Arena X“ gdje će se takmičiti dvije generacije kluba – 2009/2010 i 2011/2012.