Naslovnica VIJESTI INFO KLUB MALOG NOGOMETA VOGOŠĆA BROJI ČETIRI TAKMIČARSKE SELEKCIJE

KLUB MALOG NOGOMETA VOGOŠĆA BROJI ČETIRI TAKMIČARSKE SELEKCIJE

120

Klub malog nogometa Vogošća aktivno radi sa 70-ak dječaka. U dvanaest godina postojanja kluba oni su odigrali brojne utakmice, kako na turnirima, tako i u zvaničnim takmičenjima. Trenutno pomenuti klub broji četiri takmičarske selekcije koji rednovno igraju utakmice u Kantonu Sarajevo, a tu je i nekoliko dječaka koji su početnici. Selekcija 2009. godišta dvostruki je prvak Kantona Sarajevo i jedna je od najboljih selekcija KMN Vogošća. Ostale selekcije također bilježe dobre rezultate.

U okviru KMN Vogošća okupljaju se i veterani. Oni povremeno odigraju utakmice, a druže se i šire prijateljstva sa klubovima u Bosni i Hercegovini. Početkom mjeseca oni su gostovali u Bugojnu kod Iskre koja je slavila godišnjicu postojanja.

Jedan od četiri trenera u klubu je i Mirsad Halilović. Zadovoljan je napretkom djece koja redovno treniraju. Pored takmičarskog duha jedan od ciljeva KMN Vogošća je da djecu nauče pozitivnim vrijednostima i da odrastaju u zdravom okruženju. Iako je mlad klub iznjedrio je nekoliko odličnih fudbalera koji već sada nastupaju za neke od ekipa sa dugogodišnjom tradicijom.