Naslovnica VIJESTI INFO KK VOGOŠĆA JOŠ BLIŽE PRVOM MJESTU – SAVLADAN LUKAVAC

KK VOGOŠĆA JOŠ BLIŽE PRVOM MJESTU – SAVLADAN LUKAVAC

199

Košarkaši Vogošće su u 21. kolu A1 lige BiH savladali Lukavac rezultatom 93:55. Cijelim tokom utakmice domaćin je imao prednost, a iz minute u minut ona se povećavala do konačnih +38. Iako rasterećeni košarkaši iz Lukavca nisu bili ravnopravni svom protivniku. Još jednom je mlada i perspektivna ekipa Vogošće nametnula svoj tempo igre i pokazala zašto se nalazi u samom vrhu A1 lige.

Vrijedi napomenuti da je nakon dugo vremena za ovu utakmicu trener Vogošće Ahmet Pašalić na raspolaganju imao sve igrače koje su mučile povrede.

Imran Fazlić je utakmicu završio sa 18 postignutih poena, dok je dva poena manje na drugoj strani postigao kapiten Adnan Ćosić.

Naredno 22. kolo, ujedno i posljednje regularnog dijela A1 lige riješit će pitanje prvog mjesta i najbolje startne pozicije za Play–off za prvaka u direktnom duelu Gradine i Vogošće koji će biti odigran u Srebreniku. Vogošćanima bi eventualno odgovarao i poraz do 25 poena, ali ova ekipa želi da i u Srebreniku upiše novu pobjedu i definitivno uđe u doigravanje sa prvog mjesta.