Naslovnica VIJESTI INFO KARATE KLUB SAMBON USPJEŠNO ORGANIZOVAO 12. INTERNACIONALNI TURNIR “VOGOŠĆA OPEN 2021”

KARATE KLUB SAMBON USPJEŠNO ORGANIZOVAO 12. INTERNACIONALNI TURNIR “VOGOŠĆA OPEN 2021”

37

12-i Internacionalni karate turnir „Vogošća Open 2021“ koji je ove godine okupio 455 takmičara iz 5 država i 47 klubova održao se u organizaciji Karate kluba Sambon. S obzirom na veliki broj učesnika organizator se potrudio da se takmičenje održi uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Klub domaćin imao je 32 predstavnika, neki od njih su po prvi put nastupali. U neslužbenim kategorijama ovaj klub osvojio je 11 medalja i bio je nauspješniji. U službenim kategorijama osvojeno je 13 medalja od čega 2 zlatne, 2 srebrne i 9 bronzanih. Otvoreno prvenstvo u karateu odvijalo se na 4 borilišta s obzirom na ograničenja uslovljena korona virusom.

Dugogodišnji učesnici na turniru „Vogošća Open“ su i članovi KK Šampion sa Ilidže. Ove godine oni su odbranili titulu najboljih i bili su najuspješniji u ukupnom poretku. Pored mnogobrojnih učesnika i gosti iz Makedonije prezadovoljni su bili organizacijom. KK Keiks iz Skoplja učestvovao je sa desetak karatista.

Ovaj turnir je za pojedine karatiste bio finalna proba pred nastup reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu narednog vikenda u Poreču gdje će Adel Karahasanović i Said Sinanović, dva člana Sambona braniti boje naše države. Također, članovi Vogošćanskog karate kluba odigrat će i nekoliko turnira u BiH. Potom slijedi Balkansko prvenstvo u Rijeci, te Svjetski kup u Veneciji. Vrijedan rad pokazat će i na turniru u Budimpešti.