Naslovnica VIJESTI INFO JAVNI POZIV ZA DODJELU POMOĆI ZA NABAVKU UDŽBENIKA UČENICIMA OD PRVOG DO...

JAVNI POZIV ZA DODJELU POMOĆI ZA NABAVKU UDŽBENIKA UČENICIMA OD PRVOG DO ČETVRTOG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE SA PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

425

Općina Vogošća poziva roditelje/staratelje učenika od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju osnovne škole sa područja općine Vogošća, da podnesu zahtjev za subvencioniranje troškova nabavke udžbenika za školsku 2022/23. godinu putem jednokratne stipendije u iznosu do 100,00 KM.

KRITERIJI ZA DODJELU

-da roditelj/i, odnosno staratelj/i, imaju prebivalište na području općine Vogošća,
-da dijete/djeca pohađaju osnovne škole sa područja općine Vogošća,
-dokaz o kupovini udžbenika i školskog pribora u iznosu do 100,00 KM.

Pod školskim priborom podrazumijevaju se sveske, olovke (drvene i hemijske), bojice, blokovi za likovnu kulturu, zadaćnice, šestari, flomasteri, vodene bojice, tempere, ljepilo za papir, kolaž papir, voštane boje, plastelin, geometrijski pribor i pernice.

POTREBNA DOKUMENTACIJA

-Zahtjev za subvencioniranje kupovine udžbenika za učenike osnovnih škola (Obrazac zahtjeva za javni poziv može se preuzeti na info pultu Općine Vogošća ili na web stranici Općine Vogošća);
-Dokaz o izvršenoj kupovini (originalan fiskalni račun);
-Podaci o bankovnom računu podnosioca zahtjeva (ugovor ili potvrda, original ili ovjerena fotokopija).

Konkurs ostaje otvoren do 23.septembra 2022. godine.

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uslova Javnog poziva predaju se lično na protokol Općine Vogošća, adresa Jošanička 80. Dokumenti dostavljeni uz prijavu na Javni poziv neće se vraćati kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Konačna lista kandidata koji su ostvarili pravo na jednokratnu stipendiju bit će objavljena na oglasnoj ploči i web stranici Općine Vogošća. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, lokalni integrisani razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća (soba 71) ili na broj 033-586-414.