Naslovnica VIJESTI INFO IZNIMAN USPJEH VOGOŠĆANINA AJDINA TABIĆA NA OVOGODIŠNJOJ MAŠINIJADI U BUDVI

IZNIMAN USPJEH VOGOŠĆANINA AJDINA TABIĆA NA OVOGODIŠNJOJ MAŠINIJADI U BUDVI

454

“Mašinijada” je takmičenje studenata mašinskih fakulteta iz zemalja regiona i njen primarni zadatak je da okupi sve buduće inžinjere mašinstva sa prostora bivše Jugoslavije kako bi međusobno razmijenili znanja, vještine, iskustva, a tako stekli i nova poznanstva sa kolegicama i kolegama iz regiona.  Ove godine je održana u Budvi uz učešće nekoliko stotina studenata najprestižnijih fakulteta zemalja regiona. Ekipa studenata Mašinskog fakulteta UNSA među kojima se našao izvrsni student iz Vogošće Ajdin Tabić ostvarila je iznimne rezultate. Sam Ajdin osvojio je dva druga i jedno treće mjesto u oblasti znanja.

“Pripremali smo se kratko, dva mjeseca otprilike, nešto sam radio sam, nesto sa asistentima i profesorom. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, ovo je bila prilika da se ja pokažem i svi mi pojedinačno, ali i da osvjetlamo obraz našeg fakulteta. Studij mi inače ide odlično, da ću biti mašinac shvatio sam još kao učenik SŠC Vogošća, koja je inače odlična podloga za moj fakultet.” – ističe Tabić.

Ovakav rezultat je najbolja potvrda kvalitete Mašinskog fakulteta, kao i toga da je Ajdin odabrao pravo zanimanje, te će najvjerovatnije po okončanju studija profesionalnu karijeru nastaviti na istom.