Naslovnica VIJESTI INFO IZMJENA REŽIMA SAOBRAĆAJA ZBOG ASFALTIRANJA KRUŽNOG TOKA KOD HOTELA „SUNCE“

IZMJENA REŽIMA SAOBRAĆAJA ZBOG ASFALTIRANJA KRUŽNOG TOKA KOD HOTELA „SUNCE“

397

Radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela „Sunce“ u Vogošći na magistralnoj saobraćajnici M18 ulaze u svoju završnu fazu. U subotu 28.11.2020.godine firma „Bosman“ d.o.o. počinje na ovom lokalitetu sa postavljanjem habajućeg sloja asfalta.
Zbog ovih radova biće izmjenjen režim saobraćaja na ovoj dionici. U subotu od 7 sati, tokom izvođenja radova, putnička vozila će se preusmjeravati iz smjera Jošanice na lokalnu cestu u ulicu Braće Kršo – Jošanička ulica – Magistralna cestra M18. Iz smjera Sarajeva u Jošaničku ulicu – Braće Kršo – Magistralna cesta M18. Saobraćaj će se odvijati dvosmjerno. Teretni promet će se obustaviti na ulazu u Vogošću i preusmjeriti na magistralnu cestu M17 Jošanica 1 – Stup 1 (preko Rajlovca) kao i na Sarajevsku obilaznicu. Autobusi koji prometuju na linijama Sarajevo Centar – Vogošća – Sarajevo će prometovati bez zastoja redovnom linijom, dok će ostale autobusne linije iz smjera Sarajeva biti preusmjerene na Magistralnu cestu M17 Jošanica 1 – stup 1 (preko Rajlovca).
Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju kružnog toka iznosi 550.000,00 KM, a finansiraju se sredstvima JP Ceste Federacije BiH.
Radovi podrazumjevaju široki otkop, ugradnju tampona za ojačanje podtla, izradu kolektora i slivnika za oborinsku odvodnju, izgradnju rasvjete, postavljanje ivičnjaka, izgradnju trotoara i ugradnju asfalta u tri sloja ukupne debljine 18 centimetara.
Nadzor nad izvođenjem radova vrši „Trasa“ d.o.o. Sarajevo.