Naslovnica VIJESTI INFO INSPEKTORAT OPĆINE VOGOŠĆA: JAVNE POVRŠINE SVE SU UREDNIJE

INSPEKTORAT OPĆINE VOGOŠĆA: JAVNE POVRŠINE SVE SU UREDNIJE

131

Inspektorat Općine Vogošća na terenu provodi niz aktivnosti. Veći broj napuštenih automobila je uklanjen sa javnih površina i parkinga, a upozorenja su upućena građanima da će bilo koji neprimjeren oblik uzurpiranja javne površine (odlaganje građevinskog materijla, otpada, improvizovane šupe i dr.) biti sankcionisan. Od 12. juna kada su sve aktivnosti intenzivirane, stanje na terenu je značajno bolje, potvrđeno je iz Inspektorata Općine Vogošća.

Prilikom obilaska terena, nepravilnosti u vezi sa zauzimanjem javnih površina vidljive su i dalje u pojedinim dijelovima općine. Građane su iz Inspektorata još jednom pozvali da najozbiljinije shvate sva upozorenja, uklone sve što su ostavili na javnim površinama i odlože u podrumske prostorije svojih stanova. U suprotnom i po isteku roka biće podnesene prijave. Prema važećim zakonskim odredbama kazna za fizička lica kreće se u visini od 500 do 1.000 KM.

Komunalna čistoća na području Vogošće u svakom smislu mora biti podignuta na viši nivo. Već se redovnije peru ulice, nedavno su i kontejneri oprani a saradnja sa preduzećima “Rad” i “Park” se nastavlja kao i realizacija zajedničkih aktivnosti.

Iz Inspektorata Općine Vogošća su zahvalni svim građanima na saradnji, a aktivnosti na terenu se nastavljaju.