Naslovnica VIJESTI INFO I OVE GODINE BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA ZA VOGOŠĆANSKE OSNOVCE

I OVE GODINE BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA ZA VOGOŠĆANSKE OSNOVCE

301

U cilju razvoja vodenih sportova, između Općine Vogošća i JP „Olimpijski bazen Otoka“ potpisan je sporazum o sufinansiranju projekta škola plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Vogošća.

Prema sporazumu koji su danas potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“ Enes Peštek sufinansirat će se prevoz učenika do Olimpijskog bazena, u ukupnom iznosu sredstava od 10.000 KM. Ukupan broj učenika četvrtih razreda koji će proći ovu obuku u školskoj 2019/2020 godini je 332. Što se tiče saradnje koja traje već deset godina, zadovoljstvo je obostrano.

Škola plivanja je projekat koji je tokom višegodišnje realizacije opravdao postojanje, a cilj ove škole je obučiti djecu osnovnim elementima plivanja i na taj način smanjiti broj neplivača. Općinski načelnik Edin Smajić zahvalio je Olimpijskom bazenu Otoka na dugogodišnjoj saradnji, te napomenuo da postoje još mnogi segmenti u kojima se mogu realizovati slični projekti sa ovim Javnim preduzećem.