Naslovnica VIJESTI INFO HADŽI BESIM-BEGOVA DŽAMIJA: ZAVRŠENO UNUTRAŠNJE UREĐENJE

HADŽI BESIM-BEGOVA DŽAMIJA: ZAVRŠENO UNUTRAŠNJE UREĐENJE

355

Radovi na uređenju harema džamije u Hotonju te unutrašnjosti ovog vjerskog objekta su završeni. Salih ef. Ćato, imam Hadži Besim-begove džamije zahvalan je svima koji su omogućili da projekat uređenja bude završen prije predstojećeg mjeseca Ramazana. Kaligrafija i ornamentika dali su „dušu“ džamiji, za što je potrebno zahvaliti profersorici Nermini Đulović.

Sredstva za realizaciju kompletnog uređenja džamijskog prostora donirale su džematlije ovog džemata ali i prijatelji koji su za uređenje saznali i putem interneta a i programa TV Vogošća. Svaki pa i projekat uređenja džamije, podržala je Općina Vogošća. Iscrtavanje levhi nije posljednje što je bilo planirano. U dogledno vrijeme u Hadži Besim-begovoj džamiji trebala bi biti izvršena i rekonstrukcija krova.

Podsjećamo, do sada su u džamiji u Hotonju prije iscrtavanja levhi, harem džamije i dječije igralište ograđeni novom ogradom, postavljeni su novi kandilji, uređen je i prostor gdje se izvodi mektebska nastava, asfaltiran je prilaz džamiji, sagrađen šadrvan…

Vrijedne ruke džematlija Hotonja i prijatelja dokaz su koliko sloga među ljudima može učiniti dobra na ovom svijetu.