Naslovnica VIJESTI INFO GRAĐANI OPĆINE VOGOŠĆA PREFERIRAJU DOMAĆE PROIZVODE

GRAĐANI OPĆINE VOGOŠĆA PREFERIRAJU DOMAĆE PROIZVODE

38

Ulaganje u domaću proizvodnju od velikog je značaja za zemlje širom svijeta. Naša država  posjeduje mnoge kvalitetne domaće proizvode koji mogu zamijeniti proizvode koje uvozimo iz drugih zemalja, ali je na građanima da naše proizvode prepoznaju  te da im daju prednost i prioritet pri kupovini.

Građane naše općine pitali smo koliko kupuju domaće proizvode i koji su to najćešći domaći proizvodi koje potražuju.  Njihovi odgovori su uglavnom bili da preferiraju domaće proizvode i da im daju prioritet jer na taj način pomažu ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te neke  od namirnica koje su spomenuli bili su mliječni i mesnati proizvodi

Trenutna pandemija koronavirusa pokazala nam je koliko je važno imati domaću proizvodnju na koju se u svim situacijama možemo osloniti. Također, potrošače je bitno informisati o domaćim proizvodima, njihovoj cijeni ali i kvaliteti, te na kraju i o samom značaju koji ovakva potrošnja ostvaruje. Anketirani građani Vogošće saglasni su da u ovim vremenima treba podržati domaću proizvodnju.

Najefikasniji način da pokrenemo privredu, zapošljavanje i izlazak Bosne i Hercegovine iz ekonomske krize je zaštita domaće proizvodnje  i domaćeg proizvoda, što je u interesu svih građana.