Naslovnica VIJESTI INFO FK UNIS OSVOJIO PRVO MJESTO NA 13. MEMORIJALNOM TURNIRU „DA IH NE...

FK UNIS OSVOJIO PRVO MJESTO NA 13. MEMORIJALNOM TURNIRU „DA IH NE ZABORAVIMO“ U KATEGORIJI CICIBANA

163

Danas je na stadionu „Hakija Mršo“ odigran 13. Memorijalni turnir u nogometu za dječake pod nazivom „Da ih ne zaboravimo“ u kategoriji cicibana (2014. godište). U polufinalnim utakmicama FK UNIS je pobjedio Spartu rezultatom 3:1, a Academica je savladala JAcademy. Za treće mjesto borili su se Sparta i JAcademy, a pobjedu je ubjedljivo odnijela Sparta pobjedivši rezultatom 7:1. Istovremeno se odigravala i sama završnica turnira i to između FK UNIS-a i Academice iz Sarajeva. Prvo poluvrijeme prošlo je bez golova, a u drugom poluvremenu Mahmutagić je postigao prvi gol i tako Academicu doveo u vodstvu. Nedugo nakon toga situacija se izmijenila kada je Veljan izjednačio rezultat na 1:1. Odlučujući gol postigao je Hrnjičević i zasluženo prvo mjesto pripalo je ekipi FK UNIS.

Elvir Sućeska, trener FK UNIS ponosan je na sve dječake koji su nastupili na ovom turniru ističući da je najvažnije da su se svi zabavili i da je turnir prošao bez povrede ijednog igrača. Također je dodao da mu je drago što se nastavlja tradicija obilježavanja ovog turnira čiji je glavni cilj sjećanje ne nekadašnje igrače FK UNIS koji nisu više sa nama.

Zadovoljan je i organizacijom ovogodišnjeg turnira kao i novinama u takmičarskom i revijalnom dijelu kao što su turnir roditelja odnosno očeva, ali i utakmica u kojoj su se takmičile mame dječaka UNIS-a.  Na kraju je istakao da je druženje dječaka koje je proteklo u najboljem redu i u prijateljskoj atmosferi ipak najbitnije.