Naslovnica VIJESTI INFO ENES SKOPLJAK NOVO IME U SASTAVU RK VOGOŠĆA

ENES SKOPLJAK NOVO IME U SASTAVU RK VOGOŠĆA

246

Rukometni klub “Vogošća“ nastavlja sklapanje ekipe za novu sezonu. Novo pojačanje je lijevo krilo Enes Skopljak koji u Vogošću dolazi nakon dvije sezone provedene u tuzlanskoj Slobodi. Skopljak je ponikao u visočkoj Bosni a tokom karijere nastupao je i za zenički Čelik.
„Sretan sam što sam potpisao za RK “Vogošća“. Dat ću sve od sebe na svakom treningu i utakmici, kako bih opravdao ukazano povjerenje. Poznajem ekipu, neće mi biti problem da se uklopim. Drago mi je što je trener Sirćo, s njim sam počeo igrati sa 16 godina i stekao afirmaciju. Nadam se da ću napraviti iskorak u karijeri u ovoj i idućoj godini“. – kazao je Skopljak po dolasku u klub.
Zadovoljstvo novim pojačanjem u ime Upravnog odbora RK Vogošća istakao je predsjednik Fetah Kadrić.
„Enes Skopljak je prije svega dobar momak, dosljedan u svom ponašanju, vrijedan i odgovoran. Ima igračke kvalitete i nema sumnje da će se odlično uklopiti u ekipu. Enesu želimo puno zdravlja, uspjeha i da se osjeća kao kod svoje kuće“.


Efendić, Zahirović i Jelačić produžili ugovore
U Rukometnom klubu „Vogošća“ vrijedno rade na sklapanju ekipe za novu sezonu. Nakon predstavljanja velikog pojačanja Duška Čelice, ugovore sa Vogošćom produžili su i dugogodišnji igrači ovog kluba Ibro Jelačić i Ajdin Zahirović. Ugovor na naredne dvije sezone produžio je i iskusni golman Damir Efendić.
Vogošća prošle sezone, na iznenađenje mnogih, nisu bili na vrhu zadatka i u novoj sezoni imaju priliku za popravni.
“Nadamo se da smo na pravom putu sklapanja dobre ekipe, spoj mladosti i iskustva. Kao što smo već i najavili, prvom timu će se priključiti i nekoliko igrača iz Vogošće II. Samo da nas sve zdravlje posluži, kako bismo mogli ispuniti naše ciljeve.“ – rekao je predsjednik UO RK “Vogošća” Fetah Kadrić.