Naslovnica VIJESTI INFO ELMIRA HELAĆ-MEKIĆ U CENTRU TETA PRIČALICA PROMOVISALA NOVU KNJIGU “MAČAK VEGETARIJANAC I...

ELMIRA HELAĆ-MEKIĆ U CENTRU TETA PRIČALICA PROMOVISALA NOVU KNJIGU “MAČAK VEGETARIJANAC I ŽABA U ŠTIKLAMA“

157

Edukativno-kreativni centar Teta Pričalica posjetila  je  Elmira Helać-Mekić, književnica za djecu koja je kroz kolaž kreativnih i interaktivnih aktivnosti,  mališanima  poklonila posebnu inspiraciju i toplinu.

Osim što je članovima edukativnog centra u Vogošći predstavila svoje knjige i uputila ih na čitanje, pisanje i kritičko razmišljanje, Mekić je promovisala vrijednosti poput njegovanja prijateljstva, empatije i snova. Elmira kaže da je u novoj knjizi pod nazivom „Mačak vegetarijanac i žaba u štiklama“  poslala poruke o prevenciji vršnjačkog nasilja jer u svojim knjigama obrađuje aktuelne teme. Knjiga će čitaoce  odvesti čarolijom u svijet mašte i avanture sa simpatičnim mačkom vegetarijancem i žabom u štiklama. Kakvu vrijednost imaju  književna djela učiteljice i književnice Elmire Helać – Mekić najbolje govori podatak da su njene knjige uvrštene u novi nastavni plan i program i da se nalaze na spisku obavezne školske lektire u Kantonu Sarajevo.

Lidija Sejdinović ističe da su u centru najradosniji kada imaju priliku ugostiti nekog književnika ili književnicu a danas su sa posebnom radošću dočekali Elmiru.

Dječica su uživala u interpretaciji i druženju sa Elmirom a ona im je obećala ponovo doći.