Naslovnica VIJESTI INFO EKIPA SAJMIR TIHOVIĆI OSVOJILA PRVOMAJSKI TURNIR „SEMIZOVAC 2018“

EKIPA SAJMIR TIHOVIĆI OSVOJILA PRVOMAJSKI TURNIR „SEMIZOVAC 2018“

329

U finalnoj utakmici Sajmir Tihovići su savladali ekipu Mjesne zajednice Vogošća I rezultatom 3:1. U petoj minuti Amar Dovadžija iz slobodnog udarca postigao je pogodak za vodstvo svoje ekipe. U jedanaestoj minuti MZ Vogošća preko Anesa Granila je poravnala na 1:1. Ovim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. U nastavku utakmice postignuta su još dva pogotka i to oba u realizaciji Amara Dovadžije u 17. i 19. minuti za konačnih 3:1.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa MZ Misoča koja je rezultatom 12:8 savladala MZ Svrake Semizovac. Upravo je ekipa MZ Svrake Semizovac proglašena za fair play ekipu. Za najboljeg golmana proglašen je član ekipe Sajmir Tihovići Fahir Ćiva, za najboljeg strijelca Haris Hadžić iz ekipe MZ Misoča, a za najboljeg igrača Amar Dovadžija.

U organizaciji OU Aktiva 2014 na prvomajskom turniru „Semizovac 2018“ učestvovalo je 14 ekipa, 8 sa područja općine Vogošća i 6 sa područja općine Ilijaš. Turnir se igrao u Sportskoj dvorani OŠ Porodice ef. Ramić u Semizovcu. Organizaciju su pomogli Općine Vogošća i Ilijaš.