Naslovnica VIJESTI INFO EDHEM SIRĆO NOVI TRENER VOGOŠĆE

EDHEM SIRĆO NOVI TRENER VOGOŠĆE

118

Nakon lošeg starta Vogošće u Premijer ligi BiH, Upravni odbor RK Vogošća i trener Bojan Unčanin odlučili su o sporazumnom prekidu saradnje. Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Edhem Sirćo.
„Prije svega želimo treneru Bojanu Unčaninu puno sreće u životu i sportskog uspjeha. Bojanu se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji. Novom treneru gospodinu Sirći želimo uspješan rad i puno uspjeha sa našim klubom.“ – saopćeno je iz RK Vogošća PH.
Obzirom da je nezgodan trenutak preuzimanja ekipe, novi šef stručnog štaba Edhem Sirćo za medije je izjavio sljedeće:
„Na poziv čelnih ljudi Vogošće nisam se puno razmišljao. Vogošća je zadnjih desetak godina jedan od najorganizovanijih klubova u BiH, klub koji je u kontinuitetu na samom vrhu BH rukometa i ima uvijek visoke ciljeve. Iako loš početak sezone i pozicija na tabeli nisu u skladu sa ambicijama, to nije uticalo na moju odluku jer je i stanje ekipe u ovom trenutku veliki izazov za mene. Nadam se da ćemo dobrim radom uspjeti da se izvučemo iz krize i početi pobjeđivati“.
Pred Vama je i prva utakmica u Bugojnu. Mali osvrt na istu?
„Što se tiče utakmice u Bugojnu, nadam se da ćemo uspjeti u ova tri treninga prije svega podići samopouzdanje kod igrača i pokušati pobijediti Iskru. Iskra je dobra ekipa koju vodi iskusan i veoma kvalitetan trener i sigurno je da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica u kojoj će, nadam se, Vogošća izaći kao pobjednik“.
Rukometaši Vogošće već sutra gostuju Iskri iz Bugojna, dok u subotu dočekuju na svom parketu Slobodu iz Tuzle.