Naslovnica VIJESTI INFO DŽEJLA KOŽLJAK NA OKUPLJANJU KADETSKE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

DŽEJLA KOŽLJAK NA OKUPLJANJU KADETSKE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

107

Članovi judo kluba Vogošća boravili su u dzudo kampu akademije Majdov. 16 specijalnih gostiju koji su učestvovali na pomenutom kampu prenosili su svoje znanje na djecu. Među njima je bilo i nekoliko svjetskih poznatih imena koji imaju olimpijsku, svjetsku ili evropsku medalju. Akademija se održala u Istočnom Sarajevu, a učestvovalo je preko 16 zemalja. Četiri člana Vogošćanskog judo kluba su tako imala priliku da uasvrše svoje znanje družeći se i učeći od najboljih u ovom sportu.Trenutno je u organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine u hotelu Hollywood na Ilidži okupljanje i priprema kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće Svjetsko prvenstvo U18 – Sarajevo 2022. Članica judo kluba Vogošća Džejla Kožljak željno iščekuje nastup, aktivno se priprema sa svojim trenerima na Ilidži.

Očekivanja na Svjetskom prvenstvu naše Džejle su velika. Ona se za svako takmičenje priprema ozbiljno, a pogotovo kada je u pitanju jedno veliko poput Svjetskog prvenstva za kadete. Njen nastup na Svjetskom prvenstvu će biti posljednji u konkurenciji kadetkinja, jer će se ona u narednom periodu takmičiti kao juniorka. Nadamo se nastavku dobrih rezultata u budućnosti, a naravno da nas obraduje sa medaljom sa Svjetskog prvenstva koje će biti održano ovog mjeseca u Sarajevu.

Iz Judo saveza BiH istakli su da će pored “Evropa Open-a” i dva “Evropa kup-a” za seniore i juniore u 2022. godini organizirati po drugi put Svjetsko prvenstvo za kadete i kadetkinje U18 (avgust 24.-28.), kao i i Evropsko prvenstvo U23 (oktobar 28.-30.), također drugi put.