Naslovnica VIJESTI INFO DRUGO POLUGODIŠTE U OŠ „IZET ŠABIĆ“: LIJEPO UREĐENE UČIONICE I FISKULTURNA...

DRUGO POLUGODIŠTE U OŠ „IZET ŠABIĆ“: LIJEPO UREĐENE UČIONICE I FISKULTURNA SALA DOČEKALE ĐAKE

205

Drugo polugodište je počelo a u OŠ „Izet Šabić“ 482 đaka raspoređenih u 21 odjeljenje, nakon zimskog raspusta dočekali su nastavnici i lijepo uređene učionice. Svoja vrata otvorila je ljepšim izgledom i fiskulturna sala. Naime, zahvaljujući vrijednoj donaciji jednog privrednog subjekta i u saradnji sa Vijećem roditelja pristupilo se uređenju sale. Nakon krečenja sve u sali je detaljno i očišćeno te će ovaj prostor biti mjesto u kojem će pored sportskih biti relizovani i drugi projekti, koji će doprinositi kvalitetnijem odgoju i obrazovanju đaka.

Direktor škole Medžid Hasković prilikom posjete ekipe TV Vogošća ovoj obrazovnoj ustanovi, potvrdio je da su u prvom polugodištu uspješno realizovane planirane aktivnosti, te da će biti nastavljena praksa održavanja korisnih radionica ne samo za đake, nego i za roditelje.

U školi u Hotonju aktivno se radi na pripremi realizacije projekta zamjene i sanacije kotlovnice. Finansijska vrijednost ovog projekta je oko 73.000 KM i menadžment se nada da će ovu projektnu aktivnost pomoći Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.