Naslovnica VIJESTI INFO DRUGA RUKOMETNA EKIPA VOGOŠĆE OSVOJILA TURNIR U NOVOJ BILOJ

DRUGA RUKOMETNA EKIPA VOGOŠĆE OSVOJILA TURNIR U NOVOJ BILOJ

39

Rukometni klub Vogošća 2 učestvovao je na turniru koji je organizovao Rukometni klub Nova Bila uz podršku ambasade Švedske u Bosni i Hervegovini, a koji se odigrao u povodu Dana Evrope i Evropske sedmice. Naši rukometaši su bili odlični i osvojili su prvo mjesto u teškoj konkurenciji. U polufinalnoj utakmici Vogošća je savladala favorita RK Borac rezultatom 24:22, dok je u finalu bila bolja od Nove Bile slavivši sa 10 golova razlike.Na turniru je još učestvovao RK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje. Pehare pobjednicima i najboljim pojedincima uručili su nekadašnji reprezentativci BiH Boran Biljaka i Enid Tahirović pomoćni trener u RK Vogošća.

Druga rukometna ekipa Vogošće je u prošlom kolu savladala Briješće u gostima rezultatom 39:25, a u narednom 24.kolu Prve lige FBiH u dvoranu „Amel Bečković“ dolazi RK Izviđač 2. Treneri i uprava kluba zadovoljni su rezultatima i napretkom omladinskih selekcija. Druga ekipa zauzima sredinu tabele sa 10 pobjeda, 2 remija i 9 poraza. Igrači Vogošće igraju najbolju odbranu u ligi sa najmanje primljenih pogodaka. U ovoj sezoni imali smo priliku vidjeti nekoliko igrača koji su iz druge ekipe prešli u prvu. To je dovoljan pokazatelj da se u ovom klubu ozbiljno radi u svim selekcijama.

Do kraja sezone Prve lige FBiH grupa Jug ostala su još tri kola. Pored već pomenute utakmice protiv Izviđača 2 Vogošća će igrati protiv Rvacke i Zrinjskog.