Naslovnica VIJESTI INFO DOBITNICA ZAHVALNICE OPĆINE VOGOŠĆA ILMA CVRK: PRIZNANJE MOJE OPĆINE MI JE NAJDRAŽE

DOBITNICA ZAHVALNICE OPĆINE VOGOŠĆA ILMA CVRK: PRIZNANJE MOJE OPĆINE MI JE NAJDRAŽE

383

Među ovogodišnjim dobitnicima Zahvalnice Općine Vogošća je Ilma Cvrk. Ilma je završila osnovno obrazovanje u školi „Izet Šabić“ u Hotonju. Bila je odlična učenica a svoju školu i općinu predstavila je na brojnim važnim takmičenjima iz različitih oblasti. Intenzivno se bavi robotikom i programiranjem a uz informatiku prestižna mjesta kao takmičarka osvojila je iz geografije, matematike i fizike.

Naša sugrađanka okitila se bronzanom medaljom na Geografskoj olimpijadi ove godine u  Srbiji. Ilma je na ovom važnom takmičenju predstavljala ne samo svoju Vogošću nego Kanton Sarajevo i BiH. Putem uspjeha Ilma korača uz svesrdnu podršku svoje porodice i to je motivira da ostvaruje dobre rezultate. Među brojnim nagradama ova talentovana i kreativna mlada djevojka izdvaja Zahvalnicu Općine Vogošća jer je, kako kaže, srcu najdraže priznanje svoje lokalne zajednice.

Svoje školovanje Ilma Cvrk će nastaviti u Sarajevu, u Drugoj gimnaziji gdje se želi posebno posvetiti matematici i informatici. Geografija će ostati jedna od dragih oblasti koja neće biti zapostavljena, kazala je Ilma u izjavi za TV Vogošća.

Općina Vogošća ponosna je na sve mlade ljude među kojima je i Ilma jer su svojim radom dokazali da su kreativni resurs naše Bosne i Hercegovine.