Naslovnica VIJESTI INFO DIREKCIJA ZA PUTEVE KS : U TOKU REALIZACIJA PROJEKATA NA PODRUČJU OPĆINE...

DIREKCIJA ZA PUTEVE KS : U TOKU REALIZACIJA PROJEKATA NA PODRUČJU OPĆINE VOGOŠĆA

210

Nakon zamjene šahtova u urabanom dijelu Vogošće kao i postavljanja vibro traka, Direkcija za puteve KS nastavlja realizaciju projekata održavanja saobraćajnica koje su u njenoj nadležnosti. Prema riječima Adana Alikadića iz Direkcije za puteve KS, u prethodnih desetak dana završena je sanacija udarnih rupa i većih oštećenja u gotovo svim ulicama urbanog dijela Vogošće, a u narednim danima biće nastavljeni radovi na lokalnim putevima koji vode ka većim naseljima na području Općine Vogošća, koji su također u nadležnosti Direkcije za puteve KS.

Radnici firme „Citarprodukt“ iz Ilijaša završili su sanaciju prokopa u Jošaničkoj ulici, koji je stvarao probleme u saobraćaju, između Upravne zgrade JU KSC Vogošća i OŠ „Mirsad Prnjavorac“.

„Riječ je o sanaciji jednog većeg prokopa, koji je tokom vremena pretrpio znatna oštećenja i deformacije i praktično je predstavljao jedno veće udarno oštećenje, koje su vozači morali zaobilaziti te su se tako stvarale i veće saobraćajne gužve“ – kazao je Alikadić te dodao da će biti sanirano i nekoliko udarnih rupa u ulicama Braće Kršo i Omladinska.

Proteklih dana Direkcija za puteve KS izvršila je sanaciju udarnih rupa i oštećenja u ulicama Jošanička, Braće Kršo, Tome Mendeša, Skendera Kulenovića, Feriza Merzuka, Spasoja Blagovčanina i još nekoliko ulica.