Naslovnica VIJESTI INFO DERBI 21. KOLA PREMIJER RUKOMETNE LIGE BIH – VOGOŠĆA PH BOLJA OD...

DERBI 21. KOLA PREMIJER RUKOMETNE LIGE BIH – VOGOŠĆA PH BOLJA OD KONJUHA 34:31

231

RK Vogošća Poljine Hills nastavlja nizati pobjede. Ovog puta na domaćem terenu savladana je veoma dobra ekipa Konjuha iz Živinica rezultatom 34:31. Utakmica 21. kola svakako da je opravdala epitet derbija, s obzirom da su gosti cijelim tokom utakmice bili ravnopravan protivnik Vogošći. Konjuh je ekipa koja se bori za treće mjesto koje vodi u doigravanje za prvaka.

U šesnaestoj minuti gosti su uspjeli izjednačiti rezultat, kao i u 32-oj, ali više od toga nisu mogli. Ipak aktuelni osvajač kupa BiH bio je mnogo bolji protivnik i utakmicu je mirno priveo kraju. Vogošći je ovo bila 18–ta pobjeda u sezoni sa kojom se i dalje nalazi na prvoj poziciji, dok je gostima iz Živinica ovo bio 8–mi poraz koji ih je udaljio od zacrtanog cilja.

Mirza Haseljić utakmicu je završio sa 21 odbranom, dok je na drugoj strani Enes Sirćo upisao 11 odbrana. Najviše golova postigao je Davor Kadić koji je 9 puta matirao Haseljića, a kod Vogošćana sa 8 golova najbolji je bio Tarik Dedajić.

Rukometaši Vogošće narednu utakmicu igraju već u srijedu u okviru uzvrata četvtfinala Kupa protiv Borca. Igrači Gorana Tomića u Banja Luku putuju sa 7 golova prednosti iz prve utakmice. U narednom kolu Premijer rukometne lige BiH Vogošća je slobodna, a Konjuh igra upravo protiv Borca.