Naslovnica VIJESTI INFO DANAS JE DAN LJUBAVI

DANAS JE DAN LJUBAVI

100

Danas je Valentinovo, dan zaljubljenih. Na današnji dan oni koji drže do ljubavi na različite načine daruju jedni druge i tako iskazuju međusobnu ljubav, pažnju, zajedništvo. Dan zaljubljenih nas  podsjeća na vrijednost ljubavi, pažnje i poštovanja, te prilika da na poseban način izrazimo svoje osjećaje onima koje volimo. Pitali smo građane da li znaju koji je danas dan i na koji način pokazuju ljubav voljenoj osobi. Većina naših sugrađana zna da je Dan zaljubljenih. Neki smatraju da ga nema potrebe slaviti jer nije dovoljno ljubav pokazati samo 14. februara, dok drugi ipak smatraju da to treba biti “kruna” svega lijepog što se između dvoje ljudi događa. Uvijek je lijepo dobiti znak pažnje u obliku poklona. Tradicionalno se poklanjaju slatkiši, predmeti u obliku srca, romantične čestitke, kao i crvene ruže.

Ljubav je prelijepa emocija koja donosi radost, sreću, mir i značajna je za naše psihičko zdravlje. Zbog toga je važno da ljubav osjećamo i u druge dane u godini,a ne samo na 14. februara dok nam Dan Zaljubljenih  može biti lijepi podsjetnik za ljubav, za drage ljude, porodicu  i prijatelje.

Članovi Foruma mladih SDP BIH Vogošća ispred Upravne zgrade KSC Vogošća održali uličnu  akciju podjele letaka pod nazivom „Sretno valentinovo – dislajkam mržnju!“. Cilj ulične akcije jeste skrenuti pažnju građana, prvenstveno mladih o sve većoj pojavi govora mržnje na društvenim mrežama. Forum mladih SDP Vogošća na voj način je obilježilo dva bitna datuma 08.02. – Dan sigurnijeg interneta i 14.02. – Dan zaljubljenih i poslati poruku da ljubav i tolerancija moraju stati iznad mržnje i predrasuda.