Naslovnica VIJESTI INFO DANAS I SUTRA ISKLJUČENJA STRUJE U NASELJU ROSULJE

DANAS I SUTRA ISKLJUČENJA STRUJE U NASELJU ROSULJE

244

Danas i sutra ( 25. i 26.01.2017.godine), Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo planirala je i najavila isključenje električne energije, u intervalu od 9,00 do 14,00 sati, radi izvođenja radova na dva trafopodručja u naselju Rosulje. Radovi se izvode radi poboljšanja naponskih prilika na trafopodručju Rosulje (3263), odnosno radi obezbjeđenja stabilnog snabdijevanja električnom energijom ulica  Blagovac III, Blagovac IV, Rosulje, Rosulje II, Rosulje IV, Rosulje VI, Rosulje VIII, Rosulje X, Rosulje XII, Skendera Kulenovića.

 

Budući da transformatorska stanica „Rosulje naselje 9“ ima neiskorištenih kapaciteta, na ovaj energetski objekat će se spojiti dio konzuma transformatorske stanice „Rosulje“, čime će se postići  stabilno napajanje električnom energijom i u  dijelu naselja u kojem su evidentirani problemi.

 

U drugim dijelovima Vogošće, snabdijevanje električnom energijom se odvija neometano. Naravno, kvar se može desiti, ali elektromonterske ekipe djeluju interventno, odmah po pozivu naših sugrađana, kojima je 24 sata na raspolaganju besplatni broj telefona Informativnog centra, 080 02 01 33.