Naslovnica VIJESTI INFO DRUGOG DANA RAMAZANSKOG BAJRAMA I U OPĆINI VOGOŠĆA BIĆE OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA

DRUGOG DANA RAMAZANSKOG BAJRAMA I U OPĆINI VOGOŠĆA BIĆE OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA

114

Dan šehida koji se obilježava drugi dan Ramazanskog bajrama je dan trajnog sjećanja na hrabre borce koji su svoje živote dali braneći Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine. Dan šehida u općini Vogošća bit će dostojanstveno obilježen 14. maja prema već utvrđenom protokolu. Pet delegacija koje čine predstavnici koordinacije boračkih udruženja i Općine Vogošća, odaće počast našim šehidima koji su svoje živote dali u odbrani BiH od agresije.
Prva delegacija posjetit će mezarja Tihovići (07:50), dva mezarja u Svrakama (08:40), Stari Ilijaš (09:15), Breza I i II (10:00) i Misoča (10:45).
Druga delegacija će počev od 10 sati obići mezarja kod Kadrića kuće, Ugorsko i Barica.
Treća delegacija će nakon okupljanja u 8 sati kod MZ Kobilja Glava obići mezarja Kobilja Glava, Orlić, Vrbanjuša, Kovači, mezar prvog predsjednika BiH rahmetli Alije Izetbegovića te mezarja Lav i Pomoćni stadion.
I ovaj put delegacije iz Vogošće posjetiće mezarja u Olovu (Solun) te u Srebrenici.
Ove godine zbog epidemije korona virusa i zabrana većih okupljanja neće biti upričene centralne manifestacije ali najhrabrini bosanski sinovi koji su za slobodu domovine dali najvrednije, svoje živote, neće i ne smiju biti zaboravljeni.