Naslovnica VIJESTI INFO DAMIR DŽUMHUR DRUŽIO SE SA VOGOŠĆANSKIM OSNOVCIMA

DAMIR DŽUMHUR DRUŽIO SE SA VOGOŠĆANSKIM OSNOVCIMA

140

Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) u saradnji sa Općinom Vogošća realizuje projekat „Sport4Kids“, namjenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola s područja općine Vogošća. Cilj projekta je da se učenici motivišu za  bavljenje sportom. Sa vogošćanskim učenicima družio se teniser Damir Džumhur.

Damir je sa djecom podjelio svoju životnu priču, od kad se počeo baviti tenisom, pa do dana kada je dobio pozivnicu da nastupi na Olimpijskim igrama u Riu. Učenici koji su se družila sa Damirom, oduševljena su što su imali priliku da upoznaju jednog od najboljih i najuspješnijih  sportista u Bosni i Hercegovini, razgovaraju s njim o tenisu ali i ostalim sportovima, a on se trudio da odgovori na sva njihova pitanja, slika se s njima i podijeli autograme.  Sva djeca dobila su i prigodne poklone od Damirovog sponzora.

Damir Džumhur, predstavljat će BiH na Olimpijadu u Riu, koja se održava u augustu, ali ga prije tog velikog događaja očekuje još nekoliko turnira, prije svega Wimbledon i nastupi na mečevima Davis Cup-a s reprezentacijom BiH.