Naslovnica VIJESTI INFO CRVENI KRIŽ FBIH NA RASPOLAGANJU SVIM GRAĐANIMA

CRVENI KRIŽ FBIH NA RASPOLAGANJU SVIM GRAĐANIMA

270

Crveni križ FBiH zajedno sa svojom strukturom, u skladu sa zakonom, mandatom i misijom, preporukama Federalnog ministarstva zdravstva, naredbama Federalnog štaba Civilne zaštite čini sve i stavljaju se na raspolaganje svim građanima. Jedan od prvih zadataka Crvenog križa FBiH bio je uspostavljanje telefonske linije kojom se stavlja na raspolaganje dežurni tim psihologa. Brojevi na koje možete pozvati dežurnog psihologa su 060/343-0745 i 062/040-653. PR Crvenog križa Amina Kurtagić, kazala je da su ljudi u strahu i psiholog je tu da pomogne i olakša ljudima u vanrednoj situaciji. Također, mnoge organizacije u strukturi CK FBiH uključile su i svoje mobilne timove kako bi pomogli starim i iznemoglim licima.

U stalnoj su koordinaciji sa općinskim organizacijama Crvenog križa, tako na području općine Vogošća imamo više od 100 korisnika koji dolaze po svoje obroke, Amina kaže da se isporuka tih toplih obroka nastavlja.

Apel svim građanima da prije svega budemo odgovorni prema sebi, da preuzmemo vlastitu odgovornost kao i odgovornost prema svojim bližnjima. Mjere samozaštite moramo poduzeti i što je najvažnije ko  može, neka ostane kući i na taj način prije svega pomogne sebi.