Naslovnica VIJESTI INFO CRVENI KRIŽ FBIH DOMU ZDRAVLJA VOGOŠĆA DONIRAO PULSOKSIMETAR I INHALATOR

CRVENI KRIŽ FBIH DOMU ZDRAVLJA VOGOŠĆA DONIRAO PULSOKSIMETAR I INHALATOR

286

Crveni križ u BiH, kao najveća humanitarna organizacija u našoj zemlji, osnovan je 1912. godine, od kada djeluje na različitim poljima u cilju pomaganja ljudima i podizanja svijesti o različitim vrstama opasnosti.  Osnovno usmjerenje ove organizacije je  pomagati ljudima u nevolji. Današnjom posjetom Domu zdravlja Vogošća i donacijom koja je predata direktoru Almiru Pašagiću,  uspostavljena  je saradnja Crvenog križa FBiH  i DZ Vogošća.  Donacija se satoji od pulsoksimetra i inhalatora, a dio je donacije koju je CK FBiH dobio od Mormonske crkve i koja je podijeljena i dugim zdravstvenim ustanovama

Direktor Doma zdravlja Vogošća Almir Pašagić je zahvalio gostima i kazao da je riječ o korisnoj donaciji i u uslovima kada nema pandemije, jer zagađenja koja su česta uzrokuju zdravstvene probleme građanima, posebno djeci. Dodao je da će donacija i služiti pacijentima pedijatrije.

Današnjoj primopredaji prisustvovale su Enaida Višo, sekretarka Crvenog križa Kantona Sarajevo i Ajša Abazovski, sekretarka CK Vogošća.