Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI UDRUŽENJA ABNOR VOGOŠĆA ODALI POČAST UBIJENIM SREBRENIČANIMA

ČLANOVI UDRUŽENJA ABNOR VOGOŠĆA ODALI POČAST UBIJENIM SREBRENIČANIMA

128

Članovi udruženja „ABNOR“ Vogošća već četvrtu  godinu 11. jula odaju počast ubijenim Srebreničanima, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Trgu žrtava genocida u Srebrenici ispred sportske dvorane “Amel Bečković” u Vogošći. Refik Softić, predsjednik  ABNOR-a Vogošća ističe da udruženje kontinuirano podržava obilježavanje svih važnih datuma i godišnjica iz vremena agresije na BiH i to će raditi i ubuduće.

Trg žrtava genocida u Srebrenici u Vogošći je podignut i  otvoren sa ciljem odavanja počasti ubijenim civilima i kao trajno podsjećanje mlađim naraštajima na stravične zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima jula 1995. godine. Članica udruženja Fatima Husejnović nosi teška sjećanja jer je jedna od onih koji su preživjeli genocid i ističe da se i na ovakav način može obilježiti sjećanje na sve one nedužne žrtve genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine.

Naša je obaveza i potreba sjećati se žrtava stravičnog zločina počinjenog u Zaštićenoj zoni Ujedinjenih naroda u Srebrenici, poručili su iz Uduženja ABNOR Vogošća.