Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI BOKSERSKOG KLUBA VOGOŠĆA MOGU BITI PONOSNI NA OSTVARENE REZULTATE PRETHODNE GODINE

ČLANOVI BOKSERSKOG KLUBA VOGOŠĆA MOGU BITI PONOSNI NA OSTVARENE REZULTATE PRETHODNE GODINE

154

Na mnoge sportske kolektive u 2021.godini uticala je pandemija korona virusa. Jedna od ekipa koja je uspješno završila prethodnu godinu je Bokserski klub Vogošća. Trener Edis Efendić zadovoljan je ostvarenim rezultatima vogošćanskih boksera koji su učestvovali u federalnoj i Premijer ligi BiH. Sa državnih prvenstava naši bokseri su se vratili sa 6 zlatnih medalja, 3 srebrne i 5 bronzanih. Šest članova BK Vogošća nastupili su za reprezentaciju BiH gdje su ostvarili također zapažen rezultat.

Jedan od članova BK Vogošća Ali Šljivo proglašen je za najuspješnijeg boksera juniora u Kantonu Sarajevo u 2021.godini. Ovo priznanje je dodatni motiv kako za klub, tako i za Šljivu da budu još bolji. U ovoj godini trener Efendić očekuje da će njegovi bokseri napraviti još bolje rezultate. Zadovoljan je i trenutnim brojem djece koja su zainteresovana za boks.

Pauza za boksere Vogošće traje od 20. decembra, pa do danas. Sada odlaze na pripreme na Motku, a nakon toga uslijedit će desetodnevne pripreme na olimpijskoj ljepotivi Bjelašnici. Državna prvenstva na rasporedu su u februaru.