Naslovnica VIJESTI INFO CIK BIH OBJAVIO UTVRĐENE REZULTATE LOKALNIH IZBORA U BIH

CIK BIH OBJAVIO UTVRĐENE REZULTATE LOKALNIH IZBORA U BIH

586

Danas su na stranici Centralne izborne komisije www.izbori.ba objavljeni kompletni i zvanični rezultati lokalnih izbora koji su održani u BiH drugog oktobra.
Potvrđeno je ono o čemu smo ranije pisali da je novi-stari načelnik Općine Vogošća Edin Smajić kome je povjerenje dalo 74,59% građana koji su izašli na izbore (8.753 glasa).

slide2

raspored-mandata

Sastav Općinskog vijeća Vogošća u novom mandatu biće sljedeći – 12 vijećnika SDA, 5 Demokratske fronte, po 3 vijećnika imat će SDP i SBB dok je po jedno vijećničko mjesto pripalo SDU i BPS.
Potvrđena su i imena vijećnika u novom mandatu tako da će Općinsko vijeće činiti:
Iz SDA Sabiha Salčin, Amra Hasagić, Bego Selimović, Almedin Mehić, Migdad Hasanović, Nihad Hadžić, Jasmin Handžić, Haris Fazlić, Elvir Kituša, Sead Kerla, Eldin Hasanspahić i Muhamed Softić.
5 vijećnika DF-a su Ilijas Pilav, Avdo Gljiva, Eno Gljiva, Nijaz Štitkovac i Senad Hasanović.
Fuad Abaspahić, Bakir Crvenjak i Munib Sivac predstavljat će SDP, vijećnici SBB-a biće Tarik Curić, Adila Musić i Bekir Đedović dok će po jedno mjesto popuniti Alija Gluhović u ime SDU i Suvad Bajrović iz BPS-a.

slide4slide5slide6
Nakon što su utvrđeni rezultati izbora, političke stranke i kandidati imaju rok od dva dana da podnesu eventualne prigovore i žalbe.
Nakon toga CIK do 2. novembra mora objaviti konačne rezultate lokalnih izbora te izabranim načelnicima i vijećnicima dodijeliti certifikate.
Bili su ovo sedmi lokalni izbori u Bosni i Hercegovini od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i četvrti koje je provodila Centralna izborna komisija BiH.

vijecnici-u-ov-vogosca